Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.
Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Yvonne van den Bergh van Sproet Image Consultancy

Fall forward

8 jaar geleden zag ik voor het eerst een Tedtalk met Brene Brown over de kracht van kwetsbaarheid. Ik vond haar zo krachtig, puur en grappig tegelijk en wist toen al: Dat wil ik ook! Mijn verhaal delen….. Mijn droom.

Terug in de tijd
Na wat omzwervingen in studieland kwam ik in de mode terecht en heb ik daar veel voor gereisd, winkels geopend en me beziggehouden met beeld voor fotoshoots, showrooms en inrichtingen. Stoom uit mijn oren soms door de lastminute calls.
Mode en couture is zo’n mooi vak en gericht op de buitenkant Ik merkte dat ik behoefte had aan de persoonlijke connectie met mensen, de binnenkant, wat zelfvertrouwen en een eigen stijl voor iemand kan betekenen.
Al vanaf mijn 20ste wist ik dat ik ondernemer wilde worden, angst weerhield me ervan om de stap te wagen of ik was er gewoon nog niet klaar voor.
Op mijn 35ste schrijf ik me dan eindelijk  in bij de KVK met Sproet Image Consultancy. Mijn naam ontleent zich aan de sproeten in mijn gezicht. Ik help ondernemers met hun eigen stijl, zelfvertrouwen en zelfexpressie. Want als je je goed voelt, straal je dat ook uit! Zo ontstaat er een rimpeling in effect en impact.

Kink in de kabel
Na een half jaar fulltime voor mezelf begonnen te zijn, kom ik voor een routineonderzoek bij de huisarts. Een paar dagen later ontvang ik van de arts in het ziekenhuis de diagnose borstkanker What the fuck???

Dan wordt alles stil en lijkt het alsof ik in een soort bubbel zat waarin de tijd stil stond en daarbuiten alles doorging.  Wat ik van deze periode geleerd heb is VEERKRACHT. Ik had een systeem bedacht voor een mooie dag namelijk NLPD. Een ‘Make my day medicine’😊
De N staat voor de helende kracht van de Natuur en in het Nu zijn. In het nu zijn trainde ik met mediteren vanaf dag1. L staat voor liefde. Aandacht voor wat ik doe en met familie en vrienden zijn. P staat voor plezier. Het wordt zwaar onderschat wat plezier kan betekenen. Lachen om cabaretiers. Films kijken over designers Couture kan me raken met haar prachtige ambacht en toewijding van alle medewerkers. Love that! D van Dankbaarheid voor lekker eten, de natuur met al haar kadootjes of het nu een regenboog of mooi licht is of een hertje in de duinen.
Zo’n dankbaarheidsboekje is zo’n sterk instrument. Ik kan het iedereen aanraden. Ook als dingen niet allemaal goed gaan in je leven, is er altijd wel iets te vinden, waar je dankbaar voor bent.

En weer door
Ik ben er helemaal goed doorheen gekomen en pak de draad weer op. Ik voel dat charisma een mooie toevoeging is in wat ik doe. De perfecte mix van binnen en buiten. De combinatie tussen, mindset, zelfvertrouwen en uitstraling. Ik liep wel tegen de sales en marketing aan en ben me daarin gaan verdiepen. Zo ook focus. Ik vind alles leuk en het is goed om een stip op de horizon te hebben. Dat zal altijd wel een aandachtspunt blijven ha ha. De trainingen geef ik met veel plezier. Gaaf om te zien dat het kwartje valt bij de ondernemers in de zaal.

Dromen en doen
Tijdens een geleide meditatie zag ik voor me dat ik op het podium aan het vertellen was… Dit bleef me altijd bij en 7 jaar later na de Tedtalk van Brene Brown ontmoet ik een theaterdirecteur met een prachtig intiem theater in Den Haag.
Een diep gevoel van binnen van JA zeggen was er. Stories worth sharing was geboren. Het zusje van Sproet. Ik heb op 8 November mijn verhaal gedaan en ben daar zo trots op. Ook omdat ik er met volle teugen van heb genoten.

Ik heb de perfectie losgelaten en veel meer de aanpak van better done than perfect aangenomen. Dat relativeert als een malle.

Inmiddels hebben 36 sprekers op het podium gestaan en volgen er nog meer, die hun persoonlijke verhaal, hun hart, hun missie willen delen.  Stories heeft hierin een eigen identiteit gekregen. Zelfs met Corona heb ik doorgezet en zijn er nog 3 sessies geweest. Een innerlijk weten om door te gaan. Dat geeft hoop en sprekers vinden het ook een kick als ze het gedaan hebben. Het geeft me betekenis!

DURF!
Ik heb in korte tijd zoveel geleerd met het oprichten van Stories Worth Sharing. Vallen en opstaan maar vooral vooruit vallen, want als je de perfectie laat varen, ontstaan er de mooiste dingen! Dan wordt een droom een doel, die je verwezenlijkt! Beter dat je terugkijkt op je leven als het eindigt dat je blij bent om de dingen die je hebt gedaan en verwezenlijkt dan dat je spijt hebt omdat je het niet hebt gedaan of dat je niet durfde.  Begin gewoon nu! DURF!

Meer weten over Yvonne van den Bergh? Bezoek de website.

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!