FanFriday Elsbeth Slippens-Heuve

Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.

Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Elsbeth Slippens-Heuver, 50 jaar, van 2Power en Shit or Shine
“Met 2Power richt ik mij op de fysieke vitaliteit van mijn klanten. Zij komen met klachten of ongemakken, willen gezonder leven op het gebied van voeding en/of beweging of willen hun darmen graag op orde hebben. Daarbij ga ik niet uit van medicijnen, maar van leefstijl in al haar facetten. Binnen 2Power heb ik een product ontwikkeld zonder winstoogmerk, Shit or Shine. Daarmee richt ik mij op vrouwen na de behandeling van kanker en vrouwen die leven met chronische kanker.

Stoppen met werken
Na mijn opleiding Ergotherapie ben ik de farmaceutische industrie in gegaan. Hier heb ik twaalf jaar met heel veel plezier gewerkt aan de sales en service kant. Ik had een nieuwe service-afdeling opgezet die het zo goed deed, dat ze me vroegen om het internationaal uit te rollen. Omdat we een gezin hebben en onze oudste dochter naar de basisschool zou gaan hadden we echter al langer besloten dat ik dan zou stoppen met werken. Zo gezegd zo gedaan, maar pfff, wat was dat lastig.

Klamboes en kindertraktaties
Nadat ik stopte bij Organon zat ik binnen zeventien dagen bij de KvK om voor mezelf te beginnen. Voordat ik het wist had ik mijn eigen internethandel waar ik vier dagen per week mee bezig was. Dat was een online winkel in kraamcadeaus, klamboes en kindertraktaties. Die heb ik zes jaar later, doordat het te groot voor mij werd, verkocht. Toen de jongste ook naar de middelbare school ging ben ik weer begonnen met werken, in dienstverband. Na drie jaar waren de projecten klaar en ben ik gestopt zodat ik mij op mijn passie zou kunnen richten: voeding, kanker, bewegen, leefstijl, coaching, darmen. Na het afronden van de eerste opleiding had ik al klanten. Toen ben ik tijdens de studie in 2018 alvast begonnen met mijn eigen bedrijf, 2Power. Flexibiliteit en vrijheid gaven daarbij de doorslag.

De keuze was snel gemaakt
De eerste gedachte was om een leefstijlkliniek te starten met een vriendin van mij. We hebben er een jaar voor uitgetrokken om dat plan handen en voeten te geven. Maar na vele interessante gesprekken hebben we ervoor gekozen om het niet te doen. Daarna was de keuze snel gemaakt: ik ga zelf van start. Als eerste met bewegen, groepstraining en personal training, opdat ik alvast inkomsten heb. Daarna met leefstijl en vitaliteit.

Chaos in je lichaam
Waar ik wel heel lang over twijfelde was Shit or Shine. Al heel lang heb ik interesse voor wat er in je lichaam gebeurt als je kanker krijgt. Dat het mogelijk is dat één zo’n verkeerde cel zo’n chaos in je lichaam en je leven kan aanrichten. Dat is vakantieleesvoer voor mij, zo interessant. En die chaos heb ik gezien bij vriendinnen en familie. Door die boeken zag ik dat er meer mogelijk is dan de reguliere behandelingen. Je leefstijl, je voeding en je beweging, ontspanning, het mentale aspect. Maar wie ben ik, om daar wat mee te doen? Ik ben geen arts, heb zelf geen kanker gehad en ben dus geen ervaringsdeskundige.

Gek van negativiteit
Ik heb met KWF gebeld dat ik graag mee zou werken aan de preventie van kanker, maar ze konden op dat moment niets met mij. Op een gegeven moment was ik voor een vriendin aan het zoeken op internet naar mogelijkheden voor vermoeidheid na kanker. Alles wat ik las ging alleen maar over moe zijn, hoe moe, wanneer moe, hoe lang moe, etc. Het ging nooit over wat je wel zou willen, bijvoorbeeld meer energie. Of in plaats van angst het vinden van meer berusting en vertrouwen. Ik werd er gek van. Er was zo weinig positieve hulp te vinden voor vrouwen na kanker. De omgeving denkt dat je weer beter bent, maar bijna iedere vrouw heeft last van restklachten. Voor hen was er niets. Dat was het moment waarop ik bedacht dat ik hier wat mee wilde.

Een hele bevalling
In januari 2020 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en mijn ideeën besproken met een online strateeg. In oktober is Shit or Shine gelanceerd en sinds dit jaar is de basis helemaal af. Een gratis online magazine door en voor ervaringsdeskundigen, een lotgenotenclub, gratis en betaald aanbod en een CoachClub. 2022 wordt hopelijk het jaar van meer bekendheid, waardoor nog meer vrouwen beter en krachtiger kunnen herstellen en weer kunnen stralen. Natuurlijk is het shit, maar achter iedere shit zit ook een shine. Het was een hele bevalling, maar het is echt geweldig om te doen. Los van de nodige ervaring in ICT-projecten was dit een nieuwe wereld, online je doelgroep benaderen en bereiken. Een geweldige en leerzame uitdaging waarbij ik wel hulp heb ingeschakeld voor de marketing/communicatie, online strategie en de techniek.

#durftevragen
Ik probeer mezelf te verbinden aan bepaalde organisaties of mensen zodat we elkaar kunnen versterken. Zo zou ik graag aan tafel willen komen bij organisaties die bijvoorbeeld Shit or Shine kunnen boosten. Maar dat vind ik lastig. Anderen promoten kan ik goed, maar mijn eigen idealen kracht bij zetten doe ik minder. Dit oplossen gaat stapje voor stapje. Als je niet van je laat horen gebeurt er ook niet zoveel. Dus zijn er periodes dat ik mezelf opdraag om drie dagen per week minimaal één potentiële connectie te benaderen en vragen om een contactmoment. En dat werkt wel goed. #durftevragen is er zo eentje, maar de telefoon pakken en bellen is ook krachtig.

Spannende tijd
Het spannende nu is dat ik veel investeer in Shit or Shine, in de hoop dat ik de kosten er binnen drie jaar kan uithalen. Als er meer overblijft dan wil ik dat graag besteden aan onderzoek. Door de keuzes die we in ons gezin hebben gemaakt, kon ik beginnen met mijn eigen bedrijf zonder een dienstverband ernaast. Dat kan een voordeel zijn, maar hoeft het zeker niet te zijn. Wat ik het leukst vindt aan mijn werk? Een tevreden klant. Als de vraag of het probleem van de klant wordt opgelost, ook al kost het heel veel kruim. Mijn bedrijf spiegelt volledig met wie ik ben. Bij mij hoef je niet te komen als je niet gemotiveerd bent om voor je vraag te werken aan een oplossing.

Volg je hart
Mijn gouden tip voor de wikker/weger is: volg je hart. Als je als ondernemer wilt starten, doe dat dan gewoon. Je passie geeft je energie. Praat er met anderen over, sluit je aan bij een startersnetwerk en zet stappen. Denk na over verbinden, vrijheid en flexibiliteit. En denk na over je verdienmodel. Het is prettig als er een basisomzet is die continu is, dat geeft wat rust.”

Meer weten over Elsbeth Slippens-Heuver? Bezoek de website.

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis ‘Van uitstel naar actie’ sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap verder help!