FanFriday Daniëlle Lous

Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.

Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Daniëlle Lous, 44 jaar, van FabuLousBeing
“Ik ben specialist in de stem, energie en bewustzijn. Ik ben zangeres, voice-over en actrice. En ik ben vocal coach en bewustzijnscoach (energie en transformatiewerk). Daarnaast ben ik woorddienst/ritueel begeleider op uitvaarten. Ik creëer nu veel meer verschillende opdrachten dan toen ik in loondienst werkte. Er is overlap tussen alle vlakken van mijn bedrijf. Officieel ben ik sinds 2013 mijn bedrijf gestart. Daarvoor deed ik alle opdrachten in loondienst.

Je bent je eigen visitekaartje
Zodra ik de stap zette naar mijn eigen bedrijf ben ik er vol voor gegaan. “Shoot for the stars and when you hit the moon you’re not half bad”. Veel zaadjes planten, zichtbaar zijn en contacten leggen. Mooie opdrachten doen, die leiden naar nieuwe opdrachten. Je bent je eigen visitekaartje (zeker in mijn geval omdat ik geen producten heb – behalve de verkoop van boeken en gedichten; ik ben zelf de dienst die geleverd wordt).

Geen twijfels
Ik twijfelde niet. Ik was net gescheiden. Zat onderin de put, dieper kon niet. Dus het was nu, glashelder. Ik heb sowieso met mezelf een afspraak: als ik twijfel, dan is er nee in het spel waar ik nog niet naar wil kijken. Dus kijk ik ernaar. Je weet altijd wat voor je klopt, altijd. Niemand weet beter wat klopt voor jou, dan jijzelf.

Een hele onderneming
Wat me ervan weerhield om voor mezelf te starten was het gemak van de verloning. De gedachte dat het een hele onderneming zou zijn, dat ondernemen (het papierwerk). Ik merk dat ik ondernemen heel leuk vind, ik heb veel ideeën en gelukkig een creatieve uitlaatklep daarvoor. Uiteindelijk valt of staat alles met keuze. Ik heb dus gekozen.

Bubbelen en bruisen
Wat ik minder leuk vind aan ondernemen? Soms zijn er technische zaken (belasting, hosting, mailprogrammatuur) waar ik zelf minder affiniteit (of geduld 😉 ) mee heb. Gelukkig zijn er mensen die dat juist heel leuk vinden. En een andere ondernemer postte onlangs: wanneer jij bereid bent te investeren voor je bedrijf, zijn anderen bereid te investeren in jou! Dus vraag ik andere ondernemers om die taken voor me te doen. Zo creëren we meer met elkaar! Het leukst aan ondernemen vind ik het contact met mensen – en hen in beweging brengen. Het creatieproces: dat het bubbelt en bruist en er nieuwe verbindingen met (nieuwe) mensen ontstaan. En dat ik zelf bepaal dat er ruimte is voor mijn ideeën. Heerlijk.

Mijn advies voor de wikker/weger
Volg wat licht is voor je, je weet altijd wat voor jou klopt.”

Meer weten over Daniëlle Lous? Bezoek de website.

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!