Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.
Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Sylvia Heistek (49) van De Succeswinkel
“Sinds 2013 begeleid ik mensen die twijfelen of ze op hun plek zijn, met Quaning.

De aanleiding was dat ik in 2011 een reis heb gemaakt in persoonlijk ontwikkelingsland. Om je persoonlijk te ontwikkelen, zo leerde ik, moest je uit je comfortzone, want daar groei je. En dus sprong ik uit een boom in Maleisië en zat ik in een zweethut te zweten. Ook leerde ik over hoe je tot je gedrag komt middels het NLP communicatiemodel. En nog veel meer. Dat was een mooie reis. Wat mij per saldo serieus een leuke tijd heeft gebracht. Wat ook bleek was dat het mij weinig verheldering bracht, eerder verwarring. Ik wist namelijk nog steeds niet wat ik precies wilde.

Onbestemd gevoel
Sinds 2003 werkte ik zelfstandig als freelancer in de marketingcommunicatie voor allerlei organisaties. Van reclamebureau tot Ahold tot het Nederlandse Rode Kruis. En op de een of andere manier kon ik mijn draai niet echt vinden. Ik liep al langer rond met een onbestemd gevoel. Waar dat in zat, dat wist ik niet. Ik kon er mijn vinger niet echt op leggen. Ik zou toch tevreden moeten zijn met wat ik had. Een dak boven mijn hoofd, een leuk gezin en een warme familie.

Meer vrijheid
In de periode dat ik voor mezelf begon had ik het idee dat de wereld snel zou veranderen. Dat iedereen meer zelfstandig zou gaan werken, meer in projecten. Ik deed een opleiding commerciële economie, in deeltijd. Onze zoon was in 2000 geboren en ik wilde niet alleen thuis blijven met een parttime baan, ik wilde mijzelf blijven ontwikkelen. Zo besloot ik ook uit loondienst te stappen om daar meer vrijheid bij te hebben.

De druppel
Het ondernemerschap ging niet altijd van een leien dakje. In 2006 zou ik uitbreiden met mijn bedrijf en stapte een samenwerkingspartner in mijn bedrijf. Helaas liep dat mis en dat raakte mij behoorlijk. Onze samenwerking verliep moeizaam en we besloten er in 2007 een punt achter te zetten. Als freelancer kwam ik gelukkig altijd wel aan het werk. Maar toen er werd ingebroken in ons huis kwam alles overhoop te liggen. Dat was voor mij de druppel.

Shift in mijn gedachten
Dus startte ik mijn reis, om mijzelf persoonlijk te ontwikkelen met als doel: wel mijn draai vinden! Op die reis ontmoette ik Helma Lieberwerth, op een vliegveld. Zij vertelde mij dat ze een database had gebouwd, een methodiek had ontwikkeld, wat zorgde voor vanzelfsprekende verandering. Wat coaches kunnen inzetten waarmee ze pijlsnel analyses kunnen maken, resultaatgarantie kunnen bieden en wat ze Quaning noemde. Dat sprak mij aan en dus besloot ik mij eind 2012 door haar te laten begeleiden. Tijdens dat proces ervaarde ik al heel snel een bijzonder goed gevoel. Ik ervaarde een shift in mijn gedachten, ik merkte dat ik veel scherper kon denken en dat ik wist wat ik te doen had.
Ik besloot met Quaning te gaan werken en zo werd ik Quaner. Inmiddels begeleid ik al ruim 7 jaar mensen die een onbestemd gevoel ervaren, daar moeilijk hun vinger op kunnen leggen, die twijfelen of ze op hun plek zijn en die daar echt verandering in willen.

Gouden tip
Mijn allerbelangrijkste tip is dat wanneer je twijfelt, je daarnaar hebt te luisteren. Ga op zoek naar mensen, gelijkgestemden om die twijfels mee te bespreken. Waarbij je vooral luistert naar jezelf. Wanneer voelt het echt goed en wanneer lopen zaken moeiteloos. Daar vind je jouw focus!”

Meer weten over Sylvia van De Succeswinkel? Bezoek de website.

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!