Ondanks dat de wereld veranderd is door de komst van het coronavirus, betekent dit niet dat we geen dromen of verlangens meer hebben. En ook niet dat dromen geen werkelijkheid kunnen worden. Integendeel. Want een goed idee kan nog steeds een heel goed idee zijn. Misschien juist wel nu.
Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen. Ook in deze onzeker tijd.
Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Pascale-Renee Cohen (48) A Lifetime Of Happiness
“Als lifecoach help ik kankerpatiënten om de moed erin te houden en van de rest van hun leven (of dat nu een paar weken of een paar jaar is) het mooiste stuk te maken. Sinds 2000 werk ik  voor mezelf, ik had al snel in de gaten dat ik niet geschikt was om voor een baas te werken.

Ik heb niet lang gewikt en gewogen, de behoefte om voor mezelf te beginnen was heel sterk. Ik heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen. Het feit dat ik voor mijn baas vaak voor niks een plan schreef, dat vervolgens ergens in onder in een la gelegd werd, gaf voor mij de doorslag. Ik wilde echt een bijdrage leveren met mijn kennis. 

Onzekerheid en het vinden van klanten waren wel een drempel, maar ik ben gewoon begonnen en heb iedereen in mijn netwerk verteld van mijn plannen en business. Dat leverde meteen opdrachten op.

Het lastigste aan ondernemen? De schommelingen in omzet soms. Alert blijven en een business bouwen die op meerdere manieren omzet genereert. Het leukst vind ik de vrijheid om te bepalen wanneer ik werk, wat ik doe en met wie. En de ruimte om mijn hart te volgen en mijn dromen waar te maken. 

Gouden tip voor de wikker/weger: Just do it! Feel your fear and do it anyway. In plaats van je af te vragen wat als het niet lukt, stel jezelf eens de vraag; “Wat als alles lukt?” Of lees mijn Ebook . Daarin lees je hoe ik mezelf vooruit faal naar succes. Wil je meer weten over mij of mijn verhaal? Ga dan naar mijn website. “

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!