Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.
Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Myra van den Boorn-Langeweg (48 jaar) van MYRA4U Virtual Business Support
Ik werk als Virtueel Professional/VA en ondersteun ZZP-ers online vanuit huis met brede administratieve taken zoals Office-, Personeels- en Eventmanagement, Sales en Financiën in de breedste zin van het woord.

Ik werk inmiddels 3 jaar als ondernemer. Van augustus 2016 tot augustus 2018 had ik mijn eigen gezondheidspraktijk en sinds augustus 2018 tot vandaag als Virtueel Professional/VA. Ik ben begonnen met een combinatie van ondernemerschap en een  dienstverband, maar sinds vorig jaar ben ik volledig voor mijn bedrijf gegaan. De omstandigheden op mijn werk hebben mij de doorslag gegeven om de sprong te wagen. Ik voelde dat de baan in loondienst mij meer energie ging kosten dan opleverde.

Wikken en wegen
Ik heb zo’n 5 jaar gewikt en gewogen voordat ik van start ging. Ik wist niet goed waarin ik een onderneming wilde starten. In 2015 toen ik zelf serieus aan mijn gezondheid ging werken, heeft mijn toenmalig gezondheidspraktijk die ik in franchisevorm uitoefende, mij uiteindelijk over de streep getrokken.

Welke dingen weerhielden jou van het ondernemerschap?
Het missen van financiële zekerheid weerhield mij in eerste instantie van het ondernemerschap. Ik heb met verschillende collega ondernemers gesproken en een grondig gesprek gehad met mijn accountant, waardoor ik inmiddels 300% achter mijn beslissing sta.

Leukst en minst leuke kant
Wat ik het leukst aan het ondernemerschap vind ik dat ik mijn werkzaamheden en tijd zelf kan indelen, mensen echt kan helpen en meer waardering krijgen.
De minst leuke kant is dat ik het merendeel van mijn tijd alleen werk. Om dat te compenseren, zoek ik wekelijks collega ondernemers op voor een netwerkgesprekje of koffiemomentje.

Gouden tip voor wikkers en wegers
Bereid je goed voor, vraag ervaren ondernemers om tips, ga naar KVK dagen voor starters. Niet twijfelen en gewoon doen. Als je het nu niet doet dan krijg je er later spijt van en wat heb je te verliezen!

Kijk voor meer informatie op www.myra4uvirtualbusinesssupport.nl


Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met
de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!