Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.
Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Mariska van Gennep (53)
Ik ben nu auteur en spreekster (palliatieve mantelzorg). In loondienst hiervoor was ik secretaresse/directie assistente. In 2014 ben ik mijn bedrijf gestart als meditatiecoach, ik gaf les in leren mediteren. Sindsdien werk ik voor mezelf. Wel met een onderbreking. Van 2015-2017 lag mijn bedrijf stil, toen heb ik voor voor mijn man gezorgd. In 2019 heb ik naast mijn bedrijf een baan gehad, wat niet te combineren was. 

Meer vrijheid
Ik heb niet te lang gewikt en gewogen toen ik startte, ik was al te lang secretaresse. Wat de doorslag gaf was dat ik meer vrijheid wilde en niet langer naar een (dominante) baas en 6 vrouwelijke collega’s wilde luisteren. Wat me weerhield was dat ik geen vast inkomen zou hebben. Doordat er een reorganisatie kwam en ik eruit moest heb ik toch de stap genomen. 

Alles zelf uitvissen
De leuke kant van het ondernemerschap is doen waar je goed in bent, de minder leuke kant is alles zelf uitvissen. Ik ben een balans aan het zoeken en voor wat ik echt niet wil of kan (zoals een online training bouwen, dat kost energie) zoek ik een oplossing. De gouden tip: Ga doen waar je energie van krijgt. Dat kan een baan zijn en dat kan ook zijn JE EIGEN BAAS zijn!

Meer weten over Mariska van Gennep? Bezoek de website.


Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met
de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!