Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.
Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Kyra Lancee (48) van Organiseer Je Bedrijfsgroei
15 jaar geleden heb ik me ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als freelance directiesecretaresse. Daarvoor was ik als directiesecretaresse gedetacheerd en werd ik als  ‘troubleshooter” van hot naar her door het hele land gestuurd. Een hele leuke tijd, maar ik had zelf niet de keuze over mijn opdrachten, reistijd etc. en dat wilde ik anders. Ik wilde dat zelf kunnen bepalen en eigenwijs als ik was dacht ik: ‘dat kan ik zelf ook’. Ik heb toen mijn baan opgezegd, mezelf ingeschreven bij de KvK en ik had direct al een superleuke freelance klus te pakken bij een groot concern.

De rode draad
In de jaren daarna heb ik bij meer dan 30 verschillende bedrijven in de keuken mogen kijken, veel mensen leren kennen en ontzettend veel geleerd. Tijdens deze 10 jaar kwam ik er ook achter dat de rode draad in mijn leven “organiseren” is, want overal waar ik als interim PA/PMO/directiesecretaresse/projectassistente aan de slag ging, deed ik naast de reguliere werkzaamheden ook direct van alles om de hele afdeling te organiseren. Dit omdat ik altijd wel zag dat het beter, sneller of handiger kon.

Tijd voor andere zaken
Van het organiseren heb ik nu mijn vak gemaakt. Ik help nu ondernemers (zzp en klein MKB) met het slimmer en efficiënter inrichten van hun back-office. Ik kijk samen met hen waar het beter kan en hoe het we dit het beste kunnen aanpakken. Vooral de dagelijkse terugkerende taken kosten veel tijd en met een paar simpele oplossingen kun je dat heel goed systematiseren en optimaliseren zodat de ondernemer tijd krijgt om zich met andere zaken bezig te houden.

Energie
Het mooiste van mijn vak vind ik dat ik mensen mag helpen en inspireren. Ik krijg zoveel energie als na een opdracht een ondernemer tegen mij zegt: ‘Ik heb zolang lopen worstelen met al die taken die erbij komen als je een eigen bedrijf hebt, maar door jou heb ik weer rust, tijd en overzicht.’ Ik krijg er energie van om samen met een ondernemer aan het werk te gaan, te zien dat de ondernemer ook écht wil investeren in zichzelf en in zijn bedrijf en daardoor zijn bedrijf ook gaat groeien. 

Niet altijd rozengeur
Eerlijk is eerlijk, het is niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook ik heb ook wel mindere momenten en soms heb ik er ook wel eens de balen van. Bij mij gaat het ook niet altijd vanzelf en moet ik er ook aan trekken. Maar door te geloven in wat ik doe, en te kijken naar waar ik energie van krijg, zet ik die “negatieve” gedachten uit en ga ik er weer positief tegenaan.

Wat ik je graag wil meegeven
Geloof in jezelf én in wat je doet. Zorg dat je gelijkgestemden (ondernemers) om je heen hebt die begrijpen waar je mee bezig bent en wat je doormaakt. Investeer in jezelf: investeer in jezelf als mens door het volgen van trainingen, coaching o.i.d. en investeer in je bedrijf. Hierdoor blijf jij en ook je bedrijf gezond. 

Meer weten over Kyra van Organiseer Je Bedrijfsgroei? Bezoek de website.

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!