Annette Jansen FanFriday

Overweeg jij om voor jezelf te beginnen? Ter inspiratie en overweging deel ik gastblogs van ervaren ondernemers die de stap naar zelfstandigheid al een tijd geleden hebben gezet. In deze blogs lees je over hun start, hun struggles, hun successen en hoe zij het leven als zelfstandige ervaren. Daarnaast geven ze tips aan vrouwen die op het punt staan om voor zichzelf te beginnen.

Met FanFriday wil ik ondernemende vrouwen een podium geven en beginnende ondernemers inspireren en aanmoedigen een besluit te nemen. Ik wens je veel leesplezier!

Annette Jansen (37) van Annette Jansen Fotografie
“Na dertien jaar in een fotostudio gewerkt te hebben, ben ik voor mezelf begonnen om meer opdrachten op locatie te doen en mijn eigen klantenkring uit te breiden. Ik werk nu drie jaar voor mezelf.

Genoeg opdrachten
Ik werkte nog twee dagen in de week in de studio en heb de overstap gemaakt toen het begon te kriebelen om voor mezelf te beginnen. Of ik lang heb gewikt en gewogen? Phoe, dat heeft zeker een jaar geduurd. Ik kreeg steeds meer aanvragen van particulieren en bedrijven, uiteindelijk gaf dat ook de doorslag: ik had voor de beginperiode in ieder geval genoeg opdrachten.

Vanuit huis werken
Wat me ervan weerhield om voor mezelf te beginnen was dat ik een vast inkomen daarmee zou opgeven. Uiteindelijk gaf het makkelijk vanuit huis kunnen werken de doorslag. En dit is goed te combineren met mijn kids die steeds zelfstandiger worden. Mijn man heeft me veel gesteund en ik heb het geluk met een vriendin die accountant is. Ook zij is nog steeds een grote steun.

Vrijheid
Het leukste aan ondernemen vind ik de vrijheid die ik nog steeds ervaar. Ik heb leuke opdrachtgevers en doe werk waar ik echt blij van word. De administratie vind ik nog steeds niet leuk, daar moet ik me echt toe zetten. Eens per maand sluit ik me op en stamp ik het er even doorheen.

Gouden tip
Mijn tip voor de wikker en weger? Ik zou zeggen, ga er voor! Als je al zo ver bent, je hebt het idee al in de hoofd… Gewoon doen! Ook voor je persoonlijke ontwikkeling.”

Meer weten over Annette Jansen? Bezoek de website.

Wil jij ook voor jezelf beginnen en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Download dan mijn gratis e-book met de belangrijkste do’s en don’ts voor beginnende ondernemers of neem contact met me op voor een gratis Stap-verder-sessie waarin ik je vrijblijvend – maar gegarandeerd – een stap op weg help!